Η Οργανωτική Επιτροπή του Aphrodite Cup καλωσορίζει στην οικογένεια της μεγαλύτερης διεθνούς διοργάνωσης ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα τα Εκπαιδευτήρια Χουρδάκη, τα οποία θα συμβάλουν ως Επίσημος Υποστηρικτής στη φετινή διοργάνωση, από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.

Τα Εκπαιδευτήρια Χουρδάκη θα έχουν τη δική τους, σημαντική συνεισφορά, προκειμένου στο 5ο Aphrodite Cup να ξεπεράσει σε επιτυχία όλα τα προηγούμενα και να βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Ραντεβού στην αθηναϊκή Ριβιέρα δίνουν φέτος 230 αθλήτριες, εκπροσωπώντας συνολικά 23 χώρες και πέντε ηπείρους, με το αγωνιστικό επίπεδο να προμηνύεται υψηλότερο από κάθε άλλη φορά.

Η Μαρία Χουρδάκη, Ιδρύτρια των Σχολών Γονέων στην Ελλάδα το 1962, θέλοντας να εφαρμόσει τις αρχές ενός «αντιαυταρχικού σχολείου», ασχολήθηκε ενεργά με τη δημιουργία ενός σχολείου που θα σέβεται την προσωπικότητα του παιδιού και θα ασχολείται με τις ανάγκες του.
Έτσι το 1966 ξεκίνησε το σχολείο μας.

Το παιδαγωγικό σύστημα που εφάρμοσε και είναι πλέον γνωστό ως «Παιδαγωγικό Σύστημα Μαρίας Χουρδάκη» βασίστηκε σε έναν δημοκρατικό τρόπο διαπαιδαγώγησης, γιατί αυτός κρίθηκε ως ο πιο αποτελεσματικός. Παράλληλα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο του ψυχολόγου, έδωσε προτεραιότητα στον τομέα της προστασίας της ψυχικής υγείας και της πρόληψης.

Σήμερα, ύστερα από 50 και πλέον χρόνια, η επιτυχία των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη τους έχει δώσει το δικαίωμα να ζουν τη δικαίωση χωρίς φωτεινές κραυγαλέες βιτρίνες που δεν ταιριάζουν στην όλη φιλοσοφία τους. Ζουν πάντοτε στον μικρό φιλόξενο χώρο τους, που όμως αγκαλιάζει άνετα τα ευρύτατα «χωρίς σύνορα» Ιδανικά τους.

Αναφερόμενος στην συνεργασία με το Aphrodite Cup ο κ. Παύλος Χουρδάκης, Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη, δήλωσε:
«Εκδηλώσεις όπως το 5ο Aphrodite Cup προωθούν και προάγουν τα αθλητικά και καλλιτεχνικά ιδεώδη όπως επίσης και την ευγενή άμιλλα. Γι’ αυτό νιώθω ιδιαίτερη τιμή που τα Εκπαιδευτήρια Χουρδάκη μπορούν να συμβάλουν στη διοργάνωση αυτού του διεθνούς τουρνουά. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής Aphrodite Cup 2019 συνδιοργανώνεται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποτελώντας για άλλη μια χρονιά τη μοναδική διοργάνωση που γίνεται επί ελληνικού εδάφους και είναι ενταγμένη στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η COSMOTE TV.

Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη για το κοινό.